Informatie voor nieuwe leden

Welkom bij T.C.Petten

De vereniging

Tennisvereniging T.C.Petten is opgericht in 1962. Het tenniscomplex is gelegen aan de Spreeuwendijk 4 a 1755 LD PETTEN. We zijn een recreatieve vereniging met zo’n 170 leden, waarvan ongeveer 30 jeugdleden. Het tennispark heeft 4 gravelbanen, een oefenkooi en een mooi clubgebouw. Alle banen zijn voorzien van ledverlichting, dus kan er altijd getennist worden. 

Nieuwe leden 

We vinden het belangrijk dat nieuwe leden snel hun weg weten te vinden op de vereniging. Na inschrijving zal Sandra van de Garde of Peter Bregman contact met u opnemen om een rondleiding te geven langs de banen en het clubgebouw.

Op de website kunt u onder het kopje bestuur contact informatie vinden, wanneer u één van ons nodig heeft. 

Nieuwsbrief en website

Via onze nieuwsbrieven, welke ongeveer 4 keer per jaar uitkomt en de website word je op de hoogte gehouden van het verenigingsnieuws, zoals aankondigingen van wedstrijden, toernooien en andere evenementen.

 

Wanneer spelen?

In principe kan er het hele jaar van ’s morgens vroeg tot, sávonds laat gespeeld worden. Na november blijven de banen open en wordt het onderhoud aan de banen geminimaliseerd tot de vorst het spelen onmogelijk maakt.

Als het ’s avonds donker wordt kan de baanverlichting ingeschakeld worden. Dit doet de kantinedienst, maar is de kantine gesloten, dan kan je dat zelf doen. Het bedieningspaneel zit naast de toegangsdeur.

Het gebruik van de banen is niet toegestaan als er plassen op de banen zichtbaar zijn of wanneer de tennisnetten naar beneden zijn gelaten. Volg te allen tijde de instructies van de mensen van het baanonderhoud. Je mag de banen alleen betreden met tennisschoenen.

 

Waaraan kan je meedoen?

Het jaarprogramma staat  op de website en hangt in de kantine. Via de email tref je aankondigen aan van tennisactiviteiten. Er hangen voor de interne toernooien inschrijflijsten in de kantine.

Iedere maandag avond vanaf april is er een 8/9 toss avond, inloop voor alle leden met 8/9 speelsterkte. Aanvang is om 19 uur 

Voor de jeugd is er een toss avond vanaf april op de maandag van 18 uur tot 19 uur.

Iedere woensdag om 09.00 uur is er een toss voor alle leden. De indeling wordt gemaakt door loting.

Op de donderdagavond vanaf 19 uur is er een Toss avond voor alle leden en alle speelsterktes.

Je kunt ook deelnemen aan

- De clubkampioenschappen, enkel, mixed en dubbel. Indeling op sterkte.

- Het open  Moly toernooi en het badgasten toernooi, verdere info op onze website.

- De voor- en najaarscompetitie. 

In de kantine hangen aankondigingen van toernooien bij andere verenigingen. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven. De wijze van inschrijven staat op de aankondiging.

 

Tennislessen

Met de materialen van tegenwoordig lukt het iedereen om een balletje te slaan. Maar zonder les, blijft de techniek toch achter. De perfecte service leer je niet zomaar, een goede backhand is ook lastig of hoe moet je partner lopen bij het dubbelspel. Een goede instructie is dus on-ontbeerlijk.

In samenwerking met https://tennisuniversity.nl/tennishal/t-c-petten/ worden lessen gegeven op ons park.

Medio februari kunt u zich weer opgeven voor de lessen.

De trainingen vinden plaats van april tot september met uitzondering van enige weken in de zomervakantie. In de wintermaanden is het ook mogelijk lessen te volgen op ons eigen park.

Wordt u lid na maart ?? Onze tennislerares, Marloes Hart-Rink heeft wellicht nog een aantal plaatsen beschikbaar. Neem snel contact met haar op: 06-52634240 of via [email protected]

Toegang tot ons tennispark

Ons park is altijd vrij toegankelijk . Met je pasje kan je de buitendeur  openen en heb je toegang tot de toiletten en de kleedkamer .

Ledenpas

Als lid van onze vereniging ontvang je de KNLTB-ledenpas. Met deze pas kan je een tennisbaan op ons park afhangen. Hoe het afhangen precies werkt, lees je hieronder. Daarnaast gebruik je de pas voor het inschrijven bij toernooien buiten de club en de competitie.

 

Afhangen

Er is voor het spelen op het park een afhangbord gemaakt met tijden waarop senioren en jeugdleden kunnen tennissen.

- Plaats altijd je eigen KNLTB-pasje in het afhangbord. Bij een enkelspel hangen er dus twee pasjes en bij een dubbel vier.

- Tennistijd is 45 minuten.

- Tijdens het spelen mag je je pasjes niet verzetten en je mag maar op één baan tegelijk afhangen.

-Jeugdleden tot 12 jaar kunnen op alle banen spelen tot 19.00 uur.

-Jeugdleden vanaf 12 jaar kunnen tot sluitingstijd op alle banen spelen.

Opmerkingen

-Tijdens de competitie dagen is er iniet altijd een baan beschikbaar voor de recreanten.

- Na gebruik van de baan ben je verplicht de baan te slepen met een sleepnet.  

 

Kantinediensten

- Elk lid van de vereniging wordt geacht minimaal twee kantinediensten uit te voeren. Als je lid wordt na 1 juni ben je reserve.

- Je mag ook meedoen met de schoonmaak als het barwerk je niets lijkt.

-Je krijgt een kantinerooster.

- Nieuwe leden zonder ervaring met kantinedienst worden altijd ingedeeld bij een lid met ervaring.

- Aan het begin van het seizoen krijg je een mail om je in te schrijven voor kantine diensten.

- Wanneer je niet komt opdagen en geen vervanging hebt geregeld, volgt een boete. Dat is €25,- per keer.

 

Betaalwijze in de kantine

Om zo weinig mogelijk geld in de kantine te hebben, kan er alleen betaald worden met een pinpas. Dus: klein bedrag, pinnen mag! Alleen de jongste jeugd kan met contact geld betalen.

 

Racket, schoenen en ballen

Wat voor de één een fijne schoen is, is niet altijd geschikt voor de ander. Zo ook met rackets. Een racket en schoenen zijn echt persoonlijk! Een tennisschoen moet onder andere zorgen voor stabiliteit, schokdemping en grip. Houd er in ieder geval rekening mee dat je wellicht twee paar nodig hebt: buiten- en binnenschoenen. Vraag de trainer om advies voor de aanschaf van een racket. Dan heb je nog tennisballen nodig. Er zijn eigenlijk twee soorten ballen: de druk loze en gas gevulde. Onze vereniging heeft gekozen voor XLD-ballen. Deze zijn druk loos en gaan lang mee. De ballen zijn te koop in de kantine.

 

Rechten en plichten

De rechten en plichten van de leden zijn opgenomen in de Statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vereniging. Deze documenten tref je aan op de website .

Introductie niet-leden

Deze kunnen uitsluitend door een lid van de vereniging worden geïntroduceerd. De kosten hiervoor bedragen €7,50 per introducé per dagdeel. Een dagdeel is ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds.

 

Kooi

Met of zonder partner kan je oefenen in de oefenkooi.

Winteractiviteiten
In de wintermaanden worden klaverjasavonden georganiseerd en andere gezellige avonden. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 226 381 448

TC Petten

Spreeuwendijk 4 a
1755 LD Petten

KVK-nummer

40634025