Hoe werkt het?

Clubkampioenschappen 2007.

De interne competitie wordt in 2007 gecombineerd met de clubkampioenschappen. Je kunt nu al inschrijven.

Klik op Clubkampioenschappen om in te schrijven.

Informatie Bas Zwakman en Klaas Sevenhuysen 

Geen Interne en Najaarskampioenschappen meer!
In 2007 zullen de Interne competitie en de najaarskampioenschappen niet meer worden gespeeld. In de plaats daarvan komen de clubkampioenschappen. De bedoeling van deze verandering is het clubtennis in wedstrijd verband een positieve injectie te geven. Ons inziens kan dat alleen door grotere veranderingen dan die tot nu toe zijn geprobeerd. Ons streven is dat er meer leden zullen mee doen. Wij zijn van mening dat wanneer er meer mensen mee doen aan de clubkampioenschappen, het leuker is om mee te doen. Het zal voor de organisatie makkelijker worden om van de clubkampioenschappen een leuk evenement te maken.
 
Dus Clubkampioenschappen!
Er is jaren geprobeerd de interne competitie te verbeteren. Om alle wedstrijden te laten spelen. Om te voorkomen dat deelnemers voor niets stonden te wachten op een tegenstander.
Het heeft tot nu toe niet gebracht wat we ervan gehoopt hadden. Er is jaren geprobeerd om te zorgen dat er meer mensen meedoen aan de Najaarskampioenschappen. Ook deze pogingen zijn gestrand. Vandaar de verandering: volgend jaar Clubkampioenschappen! Als basis voor de clubkampioenschappen is een combinatie van de Interne en de Najaars genomen. Daarbij voeren we een aantal veranderingen in. We hopen naast onze inbreng dat er ook goede ideeën bij de leden/deelnemers vandaan komen, die we kunnen toepassen.
 
Hoe werkt het?
Voorronde:
De clubkampioenschappen starten volgend jaar met de voorrondes vanaf maandag 16 april tot en met 17 juli. Net als voorheen bij de interne competitie zal er op maandag en dinsdag avond gespeeld worden. Er zal niet worden gespeeld op feestdagen en niet op dagen tijdens andere evenementen zoals de Zijperkampioenschappen. Er wordt op 3 banen gespeeld en er zijn twee rondes 19:00 en 20:45. Er worden per avond 5 wedstrijden gepland en er is 1 inhaal wedstrijd mogelijk. We zullen er op toezien dat alle wedstrijden op de geplande dag worden gespeeld. Indien het niet mogelijk is om de geplande wedstrijd te spelen, dienen we vooraf geïnformeerd te worden door de afzeggende partij. We willen direct de inhaaldatum weten die door de afzeggende partij in samenspraak met de tegenstander is gemaakt. Wij zullen zorgen dat dit bekend wordt op het Internet en het prikbord. Er zal, wanneer de inschrijvingen het toelaten, geprobeerd worden poules te vormen van 5 deelnemers zodat iedereen in de voorronde 4 wedstrijden speelt. De poule winnaar en nummer 2 gaan direct naar de winnaars ronde. De nummers 4 en 5 gaan naar de verliezers ronde. De nummers 3 van alle poules zullen zich moeten kwalificeren voor een van beide schema’s in week 36. De voorronde sluit in week 29
Week 36
In week 36 zullen er wedstrijden worden ingehaald indien deze toch niet konden worden ingehaald tijdens de voorronde. Aansluitend zullen er wedstrijden worden gespeeld tussen de nummer 3 van poules en eventuele deelnemers die niet mee konden doen aan de voorronde. Het is hierdoor mogelijk aan de schema’s mee te doen zonder de voorronde te spelen.
Week 37
In deze week zullen de finale schema’s winnaars en verliezers ronde worden gespeeld met een afsluitende finale weekend en feestavond (waarschijnlijk de vrijdag)
 
Hoe doe je mee?
Er zijn leden die in het verleden negatieve zaken hebben meegemaakt. Wij zullen onze uiterste best doen om negatieve zaken te voorkomen in de toekomst. Wij hopen dan ook dat iedereen mee zal gaan doen die afgelopen jaren niet mee hebben gedaan aan de Interne en/of de Najaars. Wij willen ook alle leden, die afgelopen jaren wel aan de Interne en/of Najaars hebben meegedaan, van harte uitnodigen om volgend jaar mee te doen met de Clubkampioenschappen.
Inschrijven kan tot volgend jaar 2 April 2007!
Hierna sluit de inschrijving. Inschrijven kan op Internet via www.TCPetten.nl of www.toernooi.nl of www.badgastentoernooi.nl. Voor diegene die geen internet hebben zal een schriftelijke aanmelding mogelijk zijn. Hieronder volgt een inschrijfstrook hiervan is de sluitingsdatum 1 maart.
Er kan ingeschreven worden voor de volgende onderdelen: dames enkel, dames dubbel, gemengd dubbel, heren enkel en heren dubbel voor de volgende 3 categorieën: 4/5/6, 7/8/9 en 45+. Er kan maximaal in 3 onderdelen ingeschreven worden. Indien een deelnemer zich niet wil plaatsen voor de voorronde dan is opgave voor alleen het hoofdtoernooi ook mogelijk. Plaatsing geschiedt dan in week 36. Indien een deelnemer niet kan meedoen in week 37 dan is opgave voor alleen de voorronde ook mogelijk. Geef dit aan als opmerking tijdens de inschrijving.
 
De doelstelling is:
De clubkampioenschappen zo te organiseren dat de elementen wedstrijdtennis en recreatietennis beiden vertegenwoordigd zijn en dat de leden er met plezier aan meedoen en blijven doen.
 
Hoe willen we dit bereiken:
Door meer te communiceren met behulp van email.
Door mensen sneller te informeren met behulp van de website. Door uitslagen en wijzigingen sneller op Internet te zetten zodat men kan zien wat de tussenstand is of wanneer er wedstrijden zijn gepland/gewijzigd.
Door mensen zonder Internet optimaal te blijven informeren.
Door een goede commissie te vormen die deze clubkampioenschappen zal organiseren.
Door actief te zorgen dat alle voorronden zijn gespeeld zijn voor 18 juli.
Door leden enthousiast te maken voor en te betrekken bij de clubkampioenschappen
 
Wat verwachten we van de leden:
Enthousiaste leden die veel positieve mondelinge reclame maken voor deelname aan de clubkampioenschappen.
Dat er zoveel mogelijk leden deelnemen.
Dat leden beseffen dat de organisatie er een goed toernooi van kan maken als de leden er zelf een steentje toe bijdragen door mee te denken over clubkampioenschappen.
Er leden zijn die bereid zijn om aan dit succes mee te werken.
 
We hebben de grote lijnen voor de clubkampioenschappen uitgedacht. We hopen dat iedereen na het lezen van dit verhaal de grote lijn zal begrijpen en mee zal doen. Indien er toch nog onduidelijkheden zijn, zijn wij altijd bereikbaar voor extra uitleg. Wij zijn er ook van overtuigd dat we niet aan alles gedacht hebben en dat we daar nog oplossingen voor moeten zullen bedenken. Wij hopen dat we veel deelnemers zullen hebben. Dan zeggen wij tot volgend jaar op de tennisbaan!
 
De wedstrijdcommissie, Bas Zwakman 06-22413527 en Klaas Sevenhuysen 06-53335998